A dobos kolléga új motoros dzsekije

Egy zenekar életében számos meghatározó esemény történik, amikről jó esetben dalok is készülnek. Mi se vagyunk másképp, 5 elég erős személyiség egy zenekaron belül, akik nem félnek a váratlan, cikis helyzetektől, és ha együtt vagyunk, minden butaságra képesek vagyunk. Sajnos nem egy szórakozóhelyről rúgtak már ki minket, amiben az a legszomorúbb, hogy akkor is, amikor épp dolgoztunk, tehát koncertet adtunk. Dobosunk Martin picit jobban szereti az italt, mint úgy az átlagember egyébként, ezért túlzásokba is szokott esni alkalmanként. Két, három hónapja volt egy koncertünk egy vidéki nagyobb városban, ami azért nem végződött nagy katasztrófával, mert ott volt a motoros bőrdzsekije és jó takaró eszközként szolgált.

Kezdjünk is bele ebbe a vicces történetbe.

Amikor megkaptuk a felkérést, hogy játszunk a helyen, mindenki nagyon izgatott lett, mert az a szórakozóhely a környék legnagyobb helye, ahol elég szépszámú közönség szokott jelen lenni egy-egy koncert alkalmával.  Megsűrítettük a próbák számát, azaz csak szerettük volna, mert Martin most új hobbiba vágott bele lassan fél éve, és a szabadidejét, meg a próba idejét inkább annak szenteli. Megértő csapat vagyunk, engedjük kibontakozni a másikat, de csak addig, amíg nem megy a muzsika rovására. Jelen esetben pont ráment…  Ez a tevékenység, amit űzni kezdett nem más, mint a motorozás. Zenekari összeröffenéseken, amióta ennek él Martin, csak a ruházatról tud beszélni, hogy mikor milyen motoros cipőt, nadrágot látott, meg milyen jó áron megy bizonyos oldalakon… Az őrületbe tud néha kergetni, de amikor kicsit nyitottabbak vagyunk felé, akkor tud érdekességekkel szolgálni.

motoros bőrdzsekiPéldául tőle ismertem meg egy hazai motoros ruha márkát. A sixgear.eu oldalát mutatta az egyik próba utáni sörözés alkalmával. Egy nagyon frankó motoros bőrdzsekit mutatott be nekünk, amit be akar szerezni.  San Remo fantázia névre hallgat a dzseki és az oldalon talált leírásból minden paraméterét meg lehetett ismerni. Marhabőrből készült, amit úgy alakítottak, hogy a menetszél hűtse belülről is. Ütéstompító hab is van a hátrészen, könyék és vállprotektorok, csak azért, hogy az ember minél nagyobb biztonságot élvezhessen a motoron! Volt még pár tulajdonság felsorolva, de azokat nem is értettem, nem tudom, mire lehetnek jók, de Martin olyan jó ízűen beszélt róla, hogy kedvet kaptam én is a dologhoz.

Visszatérve a probléma gyökeréhez, el kellett beszélgetnünk a dobos kollégával, hogy a mostani magatartása nem viszi előre a zenekart, sőt, inkább hátráltatja az aktív munkába és jó lenne, ha a motorozáson kívül a muzsikálással is foglalkozna. Ez természetesen egy vitát indított el, mert mindenki máshogy éli meg a saját helyzetét, így eltérő vélemények születtek. Az egésznek a vége egy összeveszés lett és onnantól nem igazán közösködött velünk Martin. Külön jött mindig a motorján próbára, sőt a nagy vidéki koncertre is külön jött.

Elég furcsa volt így a helyzet, mivel sose volt ilyen fajta sértődés, de legalább láthattam élőben a méltán híres motoros felsőrészét. (Szemre való darab) A helyszínen se közösködött velünk, inkább más arcokkal lógott, akik szintén érdeklődtek a fémparipák világa iránt. Mesélte nekik, hogyan rendelte meg a felszerelését, mennyire meg van elégedve a sixgear termékeivel, és hogy szerinte ez a legjobb márka a világon. Természetesen mindeközben vállalhatatlan mennyiségű fröccsöt, sört és felest juttatott a szervezetébe. Ennek az eredménye az lett, hogy olyan durván berúgott, hogy a koncert előtt meztelenül rohangált a kerthelyiségben. Fél óra volt kezdéség, amikor oda jött a szervező és közölte, hogy nem mehet fel csupaszon a srác a színpadra…

Nem akartuk elbukni a bulit, mert egész jól fizetett klub koncerthez képest. Ezért megpróbáltuk összeszedni Martint, aki úgy szétdobálta a ruháit, hogy csak a bőrdzsekit találtuk meg. Alulról még mindig meztelen volt, arra azt találtuk ki, hogy egy törölközőt tekerünk rá, hogy még is csak el legyen a dolog fedve. Végül is így már nem csupasz, a szervező is belement, hogy egy törölközőbe és a bőr felsőrészébe.

Nem hittük volna, de hibátlanul ledobolta a koncertet, igaz, hogy az első felében, hátulról egy rajongónknak tartania kellet hátulról, hogy ne dőljön le a székről. A koncert végeztével se javult a viszony, viszont egy kicsit aggódtunk miatta, hogyan fog hazajutni, de a rocker szerencse vigyázza a részeg zsíros hajúakat, mert össze állt egy bögyös nővel, aki aznap estére befogadta, így másnap már józanul indulhatott haza motorjával és új felszerelésével, amit a sixgear.eu weblapról nézett ki!