A lehető legjobb logikai játékot rendeltem meg a kisfiamnak

Ha nézi valaki az Agymenőket, akkor ismerheti belőle Sheldont, akinek a főszereplésével egy külön sorozatot készítettek a gyerekkoráról. Nos, az én fiam kétségbeejtő hasonlatosságokat mutat a sorozatban szereplő zseni kisfiúval. No persze ez csak idézőjelesen kétségbeejtő, ugyanis a kisfiam nagyon okos, kíváncsi, szorgalmas, ugyanakkor viszont a szociális életével sincs semmi baj: vannak barátai, kedvesen bánik a társaival. Már nagyon kicsi korától kezdve érdekli a zene, két éve elkezdett hegedülni. Idén bekerült a zeneiskola zenekarába is a hegedűvel. Nagyon büszke vagyok rá, mert igazán jó érzéke van a zenéhez és nagyon szereti is csinálni.

A születésnapjára valami logikai játékot kért. Nem mondta meg pontosan, hogy milyet, azt ránk bízta. Körbenéztem a boltokban logikai játék után kutatva, azonban a kisfiam számára mind túl unalmasnak vagy épp gyerekesnek tűnt. Ezért amikor hazaértem, inkább az interneten kezdtem nézelődni. Rátaláltam egy webáruházra, ahol hatalmas választékban lehetett kapni különféle játékokat. Voltak köztük társasjátékok, plüssök, babák, biciklik, iskolaszerek, memóriajátékok és a hőn áhított logikai játékok is.

Itt ezen a honlapon már nagyon sok érdekes játékot találtam. Többnyire kirakós, puzzle, Tetris vagy építős játékok közül lehetett válogatni. Amikor megláttam a Rubik kockát, egyből rájöttem, hogy ez mennyire megfelelő lenne a kisfiam számára. Hiszen ez a kocka elég nagy kihívás a felnőttek számára is. Tudtam, hogy biztosan jó sok időre le fogja kötni és nem adja fel, amíg ki nem rakja tökéletesen. Így hát nem is kellett tovább teketóriáznom, azonnal betettem a kosárba a terméket, megadtam az adataimat, a szállítási címemet és kártyával ki is fizettem a Rubik kockát. Ahogy az oldalon is olvasni lehet, a terméket 3 munkanapon belül ki is szállították hozzánk. Gyorsan eldugtam a fiam elől, előbb persze azért megnéztem a csomagot. A Rubik kocka teljesen tökéletes állapotban volt, pont, mint amilyenre az internetes leírásból számítani lehet.

Amikor elérkezett a várva várt szülinap, a kisfiam izgatottan bontotta ki a csomagot. Nagyon örült ennek a logikai játéknak, mondta is, hogy titokban reménykedett, hogy Rubik kockát kap. Így hát megnyugodtam afelől, hogy jól választottam.

A kisfiam persze az elvárásaimnak megfelelően másnapra már ki is találta és megoldotta a számomra nehéznek tűnő feladatot: kirakta a Rubik kockát. Gondoltam, hogy ah ezt ilyen ügyesen megoldotta, visszanézek a jatekwebshop.eu oldalra, hátha találok még más hasonló logikai játékot, amivel elfoglalhatja magát. Az oldalon szerencsére minden játék és termék kategóriákba van sorolva, így nagyon könnyen megtalálom, amit keresek. Mindegyik játékra rákattintva megjelenik a termék leírása, ára, paraméterei. Ennek köszönhetően megfelelően tudok tájékozódni a megvásárolandó termékekről.

Mivel a fiam nagyon szeret társasjátékokkal is játszani, ezért végül egy fa dáma és amőba játék mellett döntöttem. Mindkét féle játék fejleszti és igénybe veszi a logikus gondolkodást, igazán jó kis agytorna. Így tehát ezt a terméket is megrendeltem. Ha esetleg hiányozna a csomagból egy bábu vagy akármi gond adódna a termékkel kapcsolatban, 24 hónapos gyártói garancia biztosítja a cserét, így nyugodtan vásároltam erről az oldalról.

Nem volt azonban semmi gond a dáma és amőba készlettel. Amikor a következő jeles alkalomkor megkapta a kisfiam a társasjátékot, ennek is annyira örült, mint a Rubik kockának. Még aznap ki is próbáltuk őket, persze többször is elvert minket a játékban. Ez természetesen ilyenkor mindig büszkeséggel tölt el, mintsem hogy megalázva érezzem magam, hogy egy gyereknek jobbak a képességei, mint nekem. Büszke vagyok rá, hogy a gyerekem nagyon tehetséges zenében, matematikában és a logikában.