Kabala fülbevaló ötletek

Mindig is imádtam a zenét. Már egész kiskoromban elkezdtem zongorázni, és 6 évig megállás nélkül ütöttem a billentyűket. Amit kifejezetten sajnáltam, hogy zenekarba nem nagyon tudtam menni zongoristaként, leginkább azért nem, mert a város zenekarja fúvós volt, így zongora és zongorista nem nagyon kellett bele. Később azonban kaptam egy lehetőséget. Szintetizátorozni ugyan egész más, mint zongorázni, mégis elég hamar megtanultam a különbségeket, és egy 4 fős bandába kerülhettem be ez által, billentyűsként. A karrierünk nem volt hosszú életű, viszont az alatt a pár év alatt, amíg aktívak voltunk, nagyon jól éreztük magunkat. Rengeteg helyen jártunk. Sokszor léptünk fel. Nem nagyon voltak konfliktusaink. A legnagyobb vita talán a kabalánk kiválasztásán ment. Nő csapat révén mindenképp ékszert szerettünk volt. Hárman is drágaköves megoldást javasoltak, de nekünk az túl drágának tűnt. Számításba kellett venni azt is, hogy minden koncerten rajtunk volt a kabalánk, így fenn állt a veszélye, hogy könnyen elveszik, vagy megsérül. Amikor már hetek óta nem született konszenzus, megegyeztünk, hogy beszélek az egyik ékszerész ismerősömmel, hátha tud ajánlani valamit. Ez végül nagyon jó döntésnek bizonyult, ugyanis tökéletes tippet kaptunk tőle, és pár nap múlva már mindegyik tagon ott díszelgett a swarovski fülbevaló gömb. Miért erre esett a választásunk? Gyorsan leírom az érveket, hátha más banda is ilyen problémával küzd, és ez megoldja az ő vitájukat is.

Az egyik érv emellett az ékszer mellett, hogy ólomkristályból készül, ezért jóval olcsóbb, mint egy drágakő, viszont a fényáteresztő képessége rendkívül jó, ezért aztán külsőre úgy csillog, mint egy hamisítatlan gyémánt. Az ismerősöm elmondása szerint, ezeket az ékszereket kifejezetten drágakövek helyettesítésére szánják. Ráadásul ehhez kapcsolódóan, azt is fontos megjegyezni, hogy pont emiatt nagyon egyszerűen meg lehet különböztetni az eredetit, a hamistól. A másolatokat ugyanis olvasztott üvegből készítik, aminek a csillogása annyival halványabb, hogy még egy laikus is könnyedén különbséget tesz a két ékszer között, szabad szemmel is. Ez az infó kifejezetten jól jött, mivel így nem kellett aggódnunk amiatt, hogy tudatlanságuk és hozzá nem értésünk miatt átvernek bennünket.

Több féle csiszolásban is elérhető kiegészítőről van szó. Az egyik ilyen típus a gyémántcsiszolás. Így készítik a kúpos hátú köveket, amiket kifejezetten foglalatokba gyártanak, és ékszerként vannak elterjedve. A másik nagy csoportot a laposra csiszolt kövek alkotják. Ezek alakját sokkal könnyebb variálni, és ragasztással vagy vasalással ruhákhoz, egyéb tárgyakhoz szokták rögzíteni őket, hogy azokat díszítsék. Rengeteg forma elérhető belőlük, és ráadásul még színesben is válogathatunk. Akár egy zafír vagy rubin helyére is találhatunk helyettesítő ékszert így, bár azt hozzá kell tenni, hogy az ilyen színezett kövek kevésbé engedik át a fényt, vagyis a csillogásuk is fakóbb valamivel.

Ha már csillogás, akkor fontos megemlíteni, hogy a csiszolás nem csak az alak kialakításában játszik fontos szerepet. Minél több lapra van csiszolva egy ékszer, annál többször töri meg a fényt, így vakítóbban csillannak majd meg rajta a napsugarak. A swarovski gyárnak egyébként a 14 lapos csiszolás a védjegye, ráadásul a biztos siker érdekében minden követ minőségi és precíz gépekkel csiszolnak.

Ezzel a tudással felvértezve indultam vissza a csapathoz, akiknek nem is nagyon kellett több érv, mivel mindenki belátta, hogy egy ilyen ékszer lenne a legjobb választás. Olcsóbb, mint a drágakő, ám külsőre ugyan olyan szép, és különleges, ráadásul biztos lesz olyan alakú és színű amilyet mi akarunk. Ezek után már csak kisebb viták voltak a kő kiválasztása során, ám ezek hamar elcsitultak, és végül egy gyönyörű ékszerrel lettünk gazdagabbak. A kiegészítő egyébként az óta is megvan, kellemes emlék, hiszen sok fellépésünket megjárta, és egész későbbi karrierünk során velünk volt. Amikor összefutunk nosztalgiázni egyet, akkor mindannyian, kötelezően ezeket a fülbevalókat vesszük fel, és ami még szuperebb, hogy mind a mai napig stílusos és divatos. Pedig a vásárlás már elég régen volt.