Minden nyáron vissza a darálóba

Bár sokat vagyunk úton a bandával, alkalomadtán azért előfordul, hogy megpihenünk egy helyen és több időt töltünk egy adott városban. Nagyon szeretjük magunk körül a sürgést, mégis jól tudnak esni az ilyen rövidebb, vagy hosszabb ideig tartó szünetek.

A mi munkák kicsit különbözik a többi emberétől (hova finomítom a dolgokat, nagyon is különbözik!). Amikor az emberek szabadságon vannak és nyáron kipihenik az egész éves fáradalmaikat, nekünk akkor kezdődik csak igazán a meló. Fesztiválról fesztiválra járunk, nincs különbség a nappal és az éjszaka között. Lehet délután még ebben a kis vidéki presszóban játszottunk, de éjfélre már egy megyével odébb kell lennünk, hogy egy rock kocsmában dobjuk fel éjfél után a hangulatot és fárasszuk ki a népet, hogy azok szomjasak legyenek és fogyasszanak. Bár ilyenkor mi már inkább csak a kávéra tudunk gondolni és azokra a jó kis kávégépekre, amiket az ajándék.varázslóról rendeltünk magunknak és a barátainknak.

Még a tavalyi szezonban történt, hogy a basszusgitárosunk, Matyi, elfeledkezett az aktuális barátnője szülinapjáról. Hát ez sajnos elég gyakran előfordul az efféle rocksztárok esetében. Hoppá! Most nem festek túl jó képet magunkról, pedig nem vagyunk egy nagy banda, de azért megy a szekér. Sári arcára már nem emlékszem, de arra igen, hogy akkor nagy volt a szerelem. Azóta is az egyik legnépszerűbb slágerünk, a Sárinak kávégépet című dal, amit abban a két napban szereztünk, amikor Matyi fejvesztve próbált valami ajándékot levadászni valahonnan.

Ugyanis, miután elfelejtette a szülinapját, pedig hát, mondtam, lángolt benne az érzelem a leányzó iránt, már tehette meg, hogy valami ócskasággal szúrja ki a szemét. Valamivel palástolnia kellett a mulasztását. Sajnos az sem volt opció, hogy a roppan elfoglalt és programokkal dugig töltött életére hivatkozik, Sári ugyanis nem volt nagy belátással a mi, és Matyi munkája iránt. Úgyhogy valami oltári nagyon kellett dobbantani.

Nagy mázlija volt a srácnak, hogy éppen azon a héten ugyanabban a megyében dolgoztunk, így csillag alakzatban mozogtunk minden nap, amikor zenélni mentünk valahova, de minden este ugyanarra a helyre mentünk haza aludni. Arról természetesen szó nem lehetett, hogy nekiálljon, és végigjárja a város boltjait. Sem energiája, sem ideje nem volt rá, ráadásul mi sem szerettük volna, ha kifárasztja és le is fárasztja magát ezzel a plusz programmal.

Ezért valami köztes megoldást volt szükséges kitalálnunk, ami természetesen az internetes vásárlás volt. Azért ez a 21. század, mégiscsak ez a legegyszerűbb mondja a problémáink megoldásának. Kütyükre és porfogókra Sárinak aztán végképp nem volt szüksége, és Matyi úgy is érezte, hogy azzal nem volna jó ötlet terhelni a lányt, ráadásul, épp hogy két hónapja jártak együtt (és utána is csak még három hónapig… huppsz), ezért nem is igazán tudta, hogy mi a stílusa és minek örülne igazán.

Azt viszont tapasztalta, amikor nála volt, illetve amikor együtt elmentek valahova, hogy annak ellenére, hogy imádja a kávét és a kávékülönlegességeket, az otthoni kávéfőzője valami ihatatlan, pocsék, szürke löttyöt főz le minden egyes alkalommal, bárki is próbálkozik rajta. A megoldás tehát adott volt: kávégép. A lánynak egy szuper kávégépre van szüksége.

Ezzel a leleményes megoldással már sikerült szűkíteni a kört, de még így sok meló várt rá, ahogy Matyi azt eredetileg elképzelte. De mindannyiunk nagy szerencséjére tévedett, ugyanis belebotlott egy olyan weboldalba, amelyen eszméletlenül sok terméket kínáltak egy helyen. Így nem kellett több oldalon bóklásznia és külön word dokumentumban ár és ajánlati listát vezetnie, hanem egy oldalon belül nagyon könnyen össze tudta vetni a különböző boltok termékeit és a kínálatát, illetve a felkínált ajánlatokat.

Na persze azért így is eltartott egy darabig a válogatás, hiszen Matyi, engesztelésképpen nem kevesebbet, mint a tökéletes kávégépet kereste, bizony. Ezért hát egy idő után mi is részt vettünk a kutatásban. Ami több szempontból is nagyon hasznosnak bizonyult. Egyrészről roppant csapatépítő jellegű volt a móka, másrészről, mi addig csak Matyi elmondásából ismertük ezt a weboldalt, így viszont mindannyian rácsatlakoztunk. Nagy szerencsénkre a kínálat nem volt helyhez kötve. Ez alatt azt kell érteni, hogy nem egy város egy boltja által ajánlott termékek internetes boltjába nyertünk bebocsáttatást, hanem több város több boltja is képviselteti magát ezen az oldalon.

Hogy az átvételt ki hogyan szeretné véghez vinni, az már attól függ, hogy a vásárló mit szeretne és a bolt mit tud kínálni. Az ügyletnek ezt a felét már nem a varázsló oldal végzi, hanem átirányít közvetlenül a bolt oldalára, így tehát nem játszik tovább közvetítő szerepet, ebből kifolyólag attól sem kell félnünk, hogy majd drágább lesz az adott termék. Szerintem ez különösen megnyugtató lehet mindenki számára. Erről a gyűjtőhelyről kiindulva azonban számos remek lehetőség kerülhetett a szemünk elé.

Végső soron nem csak Matyi választott a barátnőjének egy új kávégépet, de mi magunk is bevásároltunk néhány dolgot. Nekem külön tetszett az a lehetőség, hogy nem csupán kávé főző alkalmatosságokra lehetett rákeresni, hanem különböző kávéval kapcsolatos dolgokra is. Így aztán mindenféle izgalmas dolog között tudott válogatni az a zenésztársunk, aki nem kívánt egy komplett gépet venni, de tudta, hogy például otthon hamarosan ki fog fogyni a kávéból.

Ez a lehetőség Matyinak is tetszett, hiszen eszébe jutott, hogy a jövőben el kéne kerülnie az ilyen kínos szituációkat és előrelátóan rendelt több féle kávés ajándéktárgyat, de természetesen kizárólag használati tárgyakat. Úgymint bögrét, kávét, alátét és ilyesmiket.

Ez az oldal számunkra azért is nagyon hasznos, mert tulajdonképpen csak egy laptopra és internetre van szükségünk, amiket könnyen elő tudunk teremteni az útjaink során is. Úgyhogy a jövőre nézve, azt hiszem, könnyedén elkerülhetjük majd azokat a szituációkat, amelyet Matyi élt át a tavaly nyári turnénk kellős közepén.

kávégép

S bár azóta Sárika a képből kikerült, az oldal és a kávégépek megmaradtak és azóta is az életünk aktív részét képezik. Ezt a csésze kávét pedig most Sárika egészségére ürítem ki. Éljen soká Sári!